Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τηλεδιασκέψεις και έργα eTwinning

Οι μαθητές του Α2 γνώρισαν διαδικτυακά τους συμμαθητές τους από τη Γαλλία για το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "Scientwinning - Μικροί Επιστήμονες". 


Επίσης, για το έργο τους "Let's C.R.A.F.T.-Ας κατασκευάσουμε", συνομίλησαν με το 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισσας, καθώς και γνωρίστηκαν με την Τρίτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Osnovna škola "Gustav Krklec" στo Maruševec  της Κροατίας. Με το τελευταίο σχολείο συζήτησαν για τις τάξεις τους, το σχολείο και τη σημαία της χώρας τους. Επίσης, έδειξαν τις κατασκευές που έχουν κάνει έως τώρα και τραγούδησαν το Happy Birthday στη συμμαθήτριά τους, τη Lea, η οποία είχε γενέθλια. Τέλος, τραγούδησαν το τραγούδι "We wish you a merry christmas", το οποίο είχαν μάθει με την καθηγήτρια των Αγγλικών, κυρία Μπραουδάκη, η οποία συμμετέχει και αυτή στο συγκεκριμένο έργο "Let's C.R.A.F.T."




Η συμμετοχή των παιδιών στα 3 αυτά ευρωπαϊκά προγράμματα τους προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας, κυρίως στην ελληνική γλώσσα, αλλά και στην αγγλική. Επιπλέον, οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται με άλλους μαθητές από άλλα σχολεία, ώστε να διευρύνονται οι ορίζοντές τους και να αξιοποιούνται τα ενδιαφέροντά τους. Η  προσφορά ερεθισμάτων από ποικίλους τομείς μάθησης ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων. Τέλος, οι μαθητές εξοικειώνονται με τις Νέες Τεχνολογίες και αποκτούν άνεση στις ψηφιακές δεξιότητες.

Η δασκάλα της τάξης
και Πρεσβευτής eTwinning Δυτικής Κρήτης
Σταυρούλα Λαδά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου